torstai 30. huhtikuuta 2015

Keski-Karjalan iltarastit 1.5.2015

Radat

Kauden ensimmäisillä iltarasteilla on viisi ratavaihtoehtoa, joista voi valita omalle kunnolle ja fiilikselle sopivan. 
  • A-rata 7,8 km (1:10 000)
  • B-rata 4,9 km (1: 10 000)
  • C-rata 3,1 km (1: 10 000)
  • D-rata 1,6 km (1 : 2000)
  • E-rata 1,1 km (1: 2000)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu suunnistuspaikalla tapahtuman järjestäjille (perjantaina kirjaamisesta vastaa Auli). Ilmoittautumisen yhteydessä  suoritetaan karttamaksu ja ilmoitetaan emit-numero. Maaliin saapumisen jälkeen ilmoittaudutaan järjestäjille, että on päästy turvallisesti pois metsästä. 

Osanottomaksu

Seuran jäseniltä karttamaksu on 2 euroa ja ulkopuolisilta 4 euroa. Alle 18-vuotiaat pääsevät suunnistamaan ilmaiseksi. 

Leimausjärjestelmä

Käytössä emit-leimaus. Emitin numero tulee ilmoittaa suunnistuspaikalla. Voit vuokrata seuralta emit-kortin käyttöösi 2 euroa/suunnistus. 

Opastus

Lähtöpaikka on Kiteellä Arppen koululla (tarkemmin Rantalan koulun pihalla). Opastus suunnistuspaikalle on ohjattu Huvikeskuksen pihalle. Opastus on paikoillaan klo 11.30 mennessä. 

Pysäköinti

Autot pysäköidään Huvikeskuksen pihalle tai lukion kentälle. Autot voi myös jättää kirjaston edessä olevalle parkkipaikalle. Mitä vähemmän autoja on Rantalan koulun pihamaalla, sitä turvallisempaa pienten suunnistajien on suunnistaa koulun pihalla. 

Lähtö

Lähtöpaikka löytyy Rantalan koulun kentältä pyöräkatoksen vierestä. Lähdöt tapahtuvat liukuvasti klo 12.00 - 13.00. Jokainen saa itse päättää, milloin on sopiva aika lähteä. 

Kartta

Käytämme tällä kerralla kahta eri karttaa. Pitkillä radoilla (A-, B ja C-rata) on perinteinen 1:10 000 kartta, joka on tehty vuonna 2008. Karttaa on kuitenkin päivitetty kuntosuunnistuksia vastaavalle tasolle aina vuosittain. Viimeisin päivitys 4/2015. Valitettavasti puutteita kartan kuvauksessa edelleen kuitenkin on, mutta tämän ei pitäisi häiritä suunnistussuorituksia merkittävästi. Ratojen rastimääritteet on painettu suoraan karttaan.  

Lyhyet radat (D- ja E-rata) on suunniteltu Arppen koulun pihakartalle, jonka mittakaava on 1:2000. Kartan kuvauksessa on käytetty Suomen Suunnistusliiton pihakarttaohjeistuksen mukaisia symboleja sekä muutamia omia merkintöjä. Rastimääritteitä ei ole painettu karttaa eikä niitä ole saatavilla suunnistuspaikalla. Rastien koodit näkyvät kuitenkin rastinumeron vieressä. 

Maasto

Lyhyemmät radat kiertävät Arppen koulun ja lukion ympärillä. Alueella rakennetaan, joten rakennustyömaan aidat tuovat oman lisämausteensa suunnistukseen. Vaikka ratojen matkaero on varsin pieni on lyhyempi rata suunnistuksellisesti selvästi helpompi kuin D-rata. Radoilla on pyritty välttämään liikkuminen lukion paikoitusalueella, sillä parkkipaikalle on odotettavissa liikennettä klo 12.30 - 13.00 Arppen koulun vappukonsertin johdosta. Radoilta löytyy niin asfalttia, soraa kuin heinikkoakin.

Pidemmät radat suuntautuvat alikulkutunnelia hyödyntäen puistoalueelle, missä suunnistaja pääsee kokemaan suunnistuselämyksiä avoimilla ja helppokulkuisilla alueilla. A- ja B-radoilla maaston tarjoaa haasteita korkeuserojen puolesta, mutta tarkalla reitinvalinnalla voi voittaa jopa minuutteja. Koska puut ovat paljaana eikä aluskasvillisuutta ole lainkaan, kannattaa ehkä suosia sellaisiakin reitinvalintoja, joita ei keskikesän rehevään aikaan voisi edes kuvitella käyttävänsä. Suunnistustossun alla voi olla asfalttia, soraa, heinää, hiekkaa, purua ja kunttaa eli kaikkea laidasta laitaan. 7,8 km radalla puhtaasti pinnoitettua tietä on noin 1 - 2 km (riippuen reitinvalinnoista). Radat kulkevat pihapiirien ja talojen läheisyydessä, joten on syytä muistuttaa, ettei suunnistajat koskaan oikaise pihamaiden läpi. Pihamaa-alueet on merkitty karttaan tummanvihreällä värillä ja ne on syytä kiertää jopa hieman kauempaa. Yleisten teiden käyttö on sallittua, joten olkaa tarkkoina oman optimireitinvalinnan suhteen.

Tiedottaja

Emmi (yhteystiedot löytyvät tarvittaessa KeKaRa-blogin yhteystiedoista) 

SUUNNISTA PAIKALLE!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti