tiistai 13. kesäkuuta 2017

Kuinka valmistautumisessa on onnistuttu?

Jukolaan osallistuville tai osallistumista suunnitteleville on tehty ihan ihkaoma opas: Jukola ohjeita ja neuvoja Jukolaan aikoville ja ensikertalaisille. Oppaassa kerrotaan varsin tarkkaan mistä Jukolan viestissä on kyse ja miten tähän huikeaan urheilutapahtumaan kannattaa valmistautua, jos suunnistuskokemusta ei sanottavammin ole tai viimeisistä rastilippujen näkemisestä on jo vierähtänyt jokin tovi. 

Näin kolme päivää ennen starttia onkin siis hyvä tehdä yhteenvetoa siitä, miten Kaalimaan KaKaRoiden valmistautuminen on mennyt - ollaanko toimittu ohjeiden ja vinkkien mukaan? Seuraavassa siis lainauksia oppaasta sekä kakaroiden kommentit lainauksiin. 

Ajatuksista tekoihin (s. 6-7) 


''Ajatus Jukolaan osallistumisesta herää yleensä kaveriporukassa jonkun jo aiemmin osallistuneen mielessä.'' 
KaKaRat: Kolmella meistä oli jo ennestään Jukolakokemusta. Tarvitsi vain houkutella yksi mukaan, mikä ei ollut mitenkään hankala tehtävä

''Koska matkan varrella voi tulla monenlaisia esteitä, loukkaantumisia jne., tiimissä pitäisi olla aiottua joukkuetta kohti ainakin 2 ylimääräistä'' 
KaKaRat: Tilaus varajäsenistä olisi kai pitänyt tehdä noin 15 vuotta sitten? 

''Luontevinta on lähteä liikkeelle starttipalaverilla'' 
KaKaRat: Ilmoittautuminen lyötiin lukkoon joulupäivällisellä 2016. Siinä kinkkua, lanttulaatikkoa ja suklaakonvehteja ähkyyn asti syödessä, osallistuiminen Venlojen Viestiin tuntui mahtavalta idealta. 

 ''jonkinlaisia yhteishengen ylläpito- ja koulutustilaisuuksia lienee syytä pitää vaikka parin viikon välein, kunnes lumet sulavat'' 
KaKaRat: Suhteellisen pitkien välimatkojen vuoksi emme ole ennättääneet palaveeraamaan kevään aikana. Telman yo-juhlat kuitenkin kokosivat meidät (jälleen kerran) äidin herkkupatojen äärelle, jolloin taktiikkaa ennätettiin hiomaan voileipäkakkuja ja piirakoita syödessä.

''viimeistään toisena vuotena on haluttu oma kisa-asu'' 
KaKaRat: Me haluttiin kisa-asu heti ensimmäisenä vuotena! Neonvihreää urheilupaitaa omalla tekstillä on tilauksessa. Kuvia paidasta loppuviikosta. 

''Kun lumi lähtee, osallistutaan innolla iltarasteille/kuntorasteille.'' 
KaKaRat: Mitkä iltarastit? Valmistautuminen on tapahtunut omalla painollaan - yksi on treenannut salilla jalkoja, toinen käynyt melomassa Pyhäjärvellä, kolmas kerännyt kiviä pellolta ja viimeinen tehnyt salaa juoksutreeniä. Uskoa siihen, että karttamerkit on hallussa ja suunnassa kulkeminen onnistuu, löytyy, vaikkei nyt ihan joka ilta ole iltarasteilla ennätetty käydäkkään. 

''Jukola-viikolla on hyvä pitää valmisteleva palaveri, jossa käydään läpi tapahtumaan kulkeminen, majoitus, tarkistetaan varusteet'' 
KaKaRat: WhatsApp-ryhmässä todettiin, että kaikille löytyy kompassi ja emitti. Suunnistuskenkiä ei taida ihan jokaiselle löytyä, mutta jonkilaiset kengät nyt kuitenkin. 

Näillä ajatuksilla kohti Jukola-viikonloppua! 

Kuva: Markus

Kuva: Markus


Lue myös
Kaalimaan KaKaRat mukaan Venloihin 
Mistä on pienet kakarat tehty? 
KaKaRoiden esittely: KaKaRa 1 
KaKaRoiden esittely: KaKaRa 2
KaKaRoiden esittely: KaKaRa 3 
KaKaRoiden esittely: KaKaRa 4
Juoksujärjestys 
KaKaRoiden juoksupaidat 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti